header-tomaat header-vis header-komkommerkas header-schol header-leidingen header-tanks
 

 

Het kiemgetal kent nog wel eens een uitschieter. De machines en transportbanden zijn vaak smerig. En de Listeriabacterie lijkt in uw bedrijf een knus huisje gevonden te hebben. Dan is het tijd voor preventie. Door vis te ontslijmen houdt u het productieproces schoon en neemt u de voedingsbodem van bacterien weg.

Snelle en langzame methode
Mucusol® kan toegepast worden via een snelle of een langzame methode. Bij de snelle methode wordt een container gevuld met een kleine hoeveelheid water en Mucusol®. Een hoeveelheid vis verblijft gedurende enkele minuten in deze oplossing, waarna de vis gereed is voor verdere verwerking. Een nieuwe hoeveelheid vis kan in dezelfde oplossing ontslijmd worden. Afhankelijk van de hoeveelheid slijm kan de oplossing 1-3 maal gebruikt worden. Bij de langzame methode wordt een kleine hoeveelheid Mucusol® toegevoegd aan de vis die in de koelcel staat te wachten op verwerking. Op het moment dat de vis verwerkt dient te worden, is de vis ontslijmd en klaar voor verwerking. Welke methode u ook kiest: u heeft er weinig omkijken naar.

Voordelen in het productieproces
Wanneer de slijmlaag niet goed verwijderd wordt, treedt er door versmering vervuiling van machinerie en procesbanden op. Deze vervuiling vormt een uitstekende voedingsbodem voor (Listeria)-bacteriën. Door de verwijdering van de slijmlaag wordt in het gehele verwerkingsproces deze voedingsbodem weggenomen. Mucusol® werkt dus ook preventief tegen de groei van (Listeria)-bacterien.

Vissoorten
Met name bij zachte vissoorten als zalm is het ontslijmingsproces zeer wenselijk. Ook bij verwerking van harde vissoorten als tong, schar en schol is ontslijmen een zeer goede aanvulling op het productieproces.

+ Verwijdering slijmlaag
+ Geen versmering in het proces
+ Visvlees blijft intact
+ Preventief tegen (Listeria-)bacterien