header-tomaat header-vis header-komkommerkas header-schol header-leidingen header-tanks
 

 

De naam Listeria klinkt niemand positief in de oren. Meestal wordt de Listeria monocytogenes bedoeld; een grampositieve staafvormige bacterie die van nature voorkomt in bodem, oppervlaktewater, planten en voedsel. De bacterie kan Listeriose veroorzaken; een ziekte waaraan men kan overlijden. De bestrijding van deze bacterie heeft daarom de hoogste prioriteit.

Bestrijden
Het bestrijden van de Listeria-bacterie is niet eenvoudig. De bacterie past zich snel aan aan veranderende omstandigheden. Hij ontwikkelt zich hierdoor eenvoudig tot huisbacterie die zich niet eenvoudig laat verwijderen. Een oxidatietechniek ligt daarom voor de hand. Door in te zetten op volledige vernietiging van de bacterie is resistentie onmogelijk. Het desinfectiemiddel Freebac-Clearoxyl is hier uitermate geschikt voor.

Preventie
Bestrijding is altijd een stap te laat. Het probleem doet zich al voor, waar het mogelijkerwijs voorkomen had kunnen worden. De grondige desinfectie van wanden, vloeren, werkoppervlakken, transportbanden en machinerie is daarom van het grootste belang. Door de voedingsbodem van de bacteriën grondig weg te nemen wordt de kans op vermeerdering sterk verkleind. Preventie is daarom de eerste stap in het bestrijdingsproces van Listeria.

Concreet
Wat kunnen wij voor u betekenen?
- Het leveren van een krachtig desinfectiemiddel Freebac-Clearoxyl
- Ontsmetting van uw productieruimte na constatering Listeria
- Het analyseren van uw huidige Listeriapreventieplan
- Het geven van aanvullend advies binnen uw praktijksituatie

Wij zijn actief in verschillende branches. Onze Listeria-aanpak is onder andere succesvol bij de productie van vis, vlees, kaas, salades etc.

Neem contact op voor meer informatie.